Blog

» Blog

Modelowanie obróbki termicznej produktów spożywczych

Modelowanie obróbki termicznej produktów spożywczych

Czy zastanawialiście się kiedyś jak analizy CFD mogą być wykorzystane w branży gastronomicznej? Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie TAK. Jeśli jesteś ciekawy do jakich wniosków doszli – koniecznie przeczytaj artykuł.

Projekt pakietu aerodynamicznego bolidu Formuły Student

Projekt pakietu aerodynamicznego bolidu Formuły Student

MESco od lat wspiera polskie zespoły studenckie i pomaga poszerzać kwalifikacje. Poniższy artykuł został napisany przez laureta konkursu dla wspieranych zespołów na artykuł dotyczący wykorzystania oprogramowania ANSYS w projektach.

Optymalizacja aerodynamiczna bolidu Formuły Student

Optymalizacja aerodynamiczna bolidu Formuły Student

W 2019 r. koło naukowe PolSl Racing z sukcesami rywalizowało na torach Formuły Student nowym bolidem – SW-02 Quarado. Wykorzystanie rozbudowanego pakietu aerodynamicznego pozwoliło na znaczne ulepszenie bolidu. W poniższym artykule zostały opisane zmiany w konstrukcji, których analiza została wykonana w programie ANSYS CFX.

Symulacja falowania w pakiecie ANSYS Fluent

Symulacja falowania w pakiecie ANSYS Fluent

Z roku na rok odnotowuje się wzrost liczby towarów transportowanych drogą morską. Czy dzięki symulacji jest szansa na poprawę wydajności transportu morskiego, a tym samym czy uda się zaoszczędzić pieniądze? Odpowiedź w artykule.

Newsletter

Otrzymuj najważniejsze informacje bezpośrednio na swoją skrzynkę pocztową

Zapoznaj się z naszą polityką prywatności